Tarinani

Viena Loire-Pohjakallio 

Kuva ©Andrew Bright 

Olen aina nauttinut valtavasti uuden oppimisesta. Tunne sisältää ainakin puhdasta iloa uudesta tiedosta, valtavan innostumisen, oman itsensä haastamisen ja positiivisen uteliaisuuden. Niin kauan kun muistan, olen ajatellut että elämä on niin kovin lyhyt kaikkeen siihen mitä vielä haluaisin oppia. Tämän uteliaisuuden ja innostuksen viemänä olen päätynyt nyt lopulta tänne asti, eli oman yritykseni puikkoihin. Toteuttamaan haavettani, joka on ollut mukanani ainakin viimeiset 20 vuotta. Teen yritykseni puitteissa myös melko laajasti eri asioita, täysin päinvastoin, kun yrityksiä perinteisesti neuvotaan - erikoistumaan johonkin. Haluan kuitenkin uskoa, että laaja-alaisuus on minulle ja myös asiakkailleni etu, sillä se mahdollistaa koko osaamiskapasiteettini käytön. Ja tulen varmasti  jatkamaan opintopolkuani tästä eteenkin päin, maailma kun on täynnä mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Mindfulness-ohjaajana


Olen Mindfulness CFM® -ohjaaja. Kouluttajani on Suomen mindfulness-pioneeri Leena Pennanen, Center for Mindfulness Finland. 

Oma mindfulness-matkani alkoi useita vuosia sitten, kun usean kiiretahtisen työvuoden jälkeen huomasin kaipaavani yhä enemmän aikaa rauhoittua ja rentoutua sekä työkaluja stressin ja oman mieleni hallintaan. Hakeuduin ensimmäiselle mindfulness-kurssilleni ja aloitin matkan, joka on muuttanut minua merkittävästi ihmisenä. Sen lisäksi, että sain paljon apua stressin hallintaan, myös paljon suurempi muutos käynnistyi minussa. Voisin jopa sanoa, että olen jollain tavalla aivan eri ihminen kuin ennen tämän matkani aloittamista. 

Olen saanut paljon "tilaa" pääni sisään, kun arkiset murheet eivät enää saa samalla tavalla tarttumapintaa minusta. Lisäksi elämääni on tullut valtavasti iloa, kiitollisuutta ja onnellisuutta. Katselen elämääni aivan erilaisin silmin kuin aikaisemmin. Ja juuri tämän takia lähdin opiskelemaan Mindfulness CFM® -ohjaajaksi. Haluan olla mukana tuomassa tätä mahdollisuutta muutokseen myös muille.

Olen jatkokouluttautunut ohjaajakoulutukseni jälkeen itsemyötätunnon Mindful Self Compassion -kurssilla sekä Rick Hansonin (mm. kirjan Buddhan aivot kirjoittaja) ja Ryan M. Niemiecin (yksi maailman johtavista vahvuustutkijoista ja VIA-institituutin johtaja) mindfulness-kursseilla.

Positiivisen psykologian asiantuntijana ja coachina

Mindfulnessin ja psykologian opintojeni kautta löysin tieni positiivisen psykologian pariin. Aiheeseen ensin itse omatoimisesti tutustuttuani päätin osallistua Helsingin kesäyliopiston ja Joyalla Oy:n Positive Psychology Practitioner -koulutukseen. Opin tuon matkan aikana valtavasti itsestäni ja sain jälleen uusia työkaluja kokonaisvaltaisen hyvinvointini lisäämiseksi. 

Tuon koulutuksen aikana heräsi myös ajatus laajentaa omaa osaamistani myös valmentajaksi. Niinpä lähes samoihin aikoihin positiivisen psykologian opintojen päättymisen aikaan aloitin kouluttautumaan coachiksi. Ja kuinka mielenkiintoiseksi tämäkin maailma onkaan osoittautunut! En vaihtaisi hetkeäkään pois tältä henkilökohtaisen kasvun matkaltani alkaen mindfulnessista ja jatkuen positiivisen psykologian kautta brain-based coachiksi. Tällä hetkellä työstän ICF:n eli International Coach Federationin ACC-sertifioitumista sekä kouluttaudun parhaillaan myös ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi. Nämä kaikki eri osaamisalueet tukevat toisiaan erinomaisesti ja ovat vieneet minua ihmisenä eteenpäin valtavasti ja lisänneet ammattitaitoani merkittävästi. 

Positiiviseen psykologiaan olen perehtynyt syvällisesti vielä lisää kymmenien alan eri tutkijoiden kirjojen ja tutkimusten kautta.  

Talouden, projektinhallinnan ja Leanin ammattilaisena

Olen talouden ja projektinhallinnan ammattilainen yli 20 vuoden kokemuksella. Talouspäällikkönä ja esimiehenä olen toiminut viidentoista vuoden ajan eri yrityksissä ja järjestöissä. Voit tutustua tarkemmin työhistoriaani ja koulutukseeni LinkedIn-profiilini kautta. 

Minulla on vankka kokemus sekä yritysten että järjestöjen taloudesta, alkaen kirjanpidosta ja päätyen haastaviin talousanalyyseihin ja strategisiin kokonaisuuksiin. Olen tottunut esiintymään ja kouluttamaan ihmisiä.

Projektinhallinta on lähellä sydäntäni, sillä nautin muutoksesta, uudistumisesta ja uuden kehittämisestä. Olen työurani aikana osallistunut lukemattomiin erilaisiin talouden järjestelmäprojekteihin ja muihin kehityshankkeisiin. Välillä projektiryhmän jäsenenä, useimmiten projektipäällikkönä. Jokainen projekti on aina omanlaisensa, uniikki kokonaisuus, ja siinä tulee ottaa huolellisesti huomioon kulloinkin vaikuttavat tekijät ja reunaehdot. Tämä tekeekin varsinkin suuremmista projekteista niin mielenkiintoisia ja samalla myös hyvin haastavia.

Olen kouluttautunut myös Leanin ammattilaiseksi ja olen nähnyt käytännössä kuinka suuria muutoksia sen avulla voidaan saada aikaiseksi organisaatioissa. Sen lisäksi, että toimin Lean-konsulttina, olen myös tämän prosessikehityksen metodin suuri fani.

Harrastelijavalokuvaajana ja innokkaana neulojana

Olen myös harrastelijavalokuvaaja. Näillä sivuilla näkemäsi kuvat ovat kaikki minun ottamiani, ellei toisin ole erikseen mainittu. Minua on kiehtonut eniten luontokuvaus ja siinä erityisesti makro- ja lähikuvaus, mutta minua kiinnostaa myös henkilö- ja kaupunkikuvaus sekä viime aikoina erityisesti luova valokuvaus. No, ihan tarkalleen ottaen, minua kiinnostavat melkein kaikki valokuvauksen aihealueet, sillä jokaisessa on omat haasteensa ja hienoutensa.

Olen kouluttautunut valokuvaajana eri ammattivalokuvaajien järjestämillä kursseilla. Onneksi kuvaaminen on niin haastavaa, ja siihen löytyy loputtomasti uusia näkökulmia, etten usko koskaan olevani tässä asiassa valmis. Jos sellaista mahdollisuutta meillä ihmisillä muutenkaan on missään asiassa. Onneksi.

Pidän myös erityisen paljon neulomisesta ja olenkin oikea villasukkien suurkuluttaja. Nykyään minulla on aina neuletyö käsissäni, kun vain vähänkin on aikaa. Onneksi neulonta harvemmin vaatii suurta keskittymistä ja niinpä se onnistuu samanaikaisesti vaikka televisiota katsellessa tai äänikirjaa kuunnellessa. Instagramista löydät käsityösivuni Villasukkaelämää-nimellä (ilman ä:n pisteitä).

Olen myös vaimo ja kahden ihanan pojan äiti. Perheeni kuuluu kuitenkin yksityisyyden piiriin, siksi en halua siitä enempää kertoa. 

Kiitos, kun vierailit näillä sivuilla! 

Lämmöllä, Viena 💕

Strive not to be a success, but rather to be of value.

                                                                                                        Albert Einstein