Positiivinen vuorovaikutus ja innostava keskustelukulttuuri

We live in the world our conversations create.

David Cooperrider

Positiivinen, arvostava ja tuloksia tuottava  vuorovaikutustapa 


Vuorovaikutus on kaikkea sitä millä tavalla olemme toisten ihmisten kanssa. Se on vastavuoroista puheen, ilmeiden, eleiden tulkintaa, aktiivista kuuntelua ja havainnointia. 

Keskustelut ovat vuorovaikutuksemme ydintä, sillä rakennamme asiasisältöjä kielen avulla. Olemme jatkuvasti jonkinlaisessa keskustelussa joko toistemme tai itsemme kanssa. On erittäin merkityksellistä, miten ja millä tyylillä noita keskusteluita käydään. Ovatko keskustelut helposti ongelmiin ja uhkiin keskittyviä, jotka vetävät  energiamme ja kykymme innovoida alas ja saavat harvoin aikaan kestäviä, hyviä muutoksia? Vai ovatko keskustelut merkityksellisiä, energisoivia ja innostavia, keskittyvät mahdollisuuksiin ja ratkaisuihin sekä johtavat lähes automaattisesti positiiviseen kehitykseen? 

Keskustelu kerrallaan, niin organisaatioissa kuin meidän jokaisen elämässäkin, muutamme kehityksen suuntaa joko parempaan tai huonompaan. Valinta on aina meidän itsemme ja on parempi, että teemme sen tietoisesti, ymmärtäen eri vaihtoehtojen merkityksen. 

Tarjoamani vuorovaikutuskoulutukset perustuvat kahdelle laajasti käytetylle ja erinomaisia tuloksia tuottavalle metodille: Appreciative Inquiry- ja Conversations Worth Having -metodeille. Alla niistä enemmän.

AI eli Appreciative Inquiry

AI eli Appreciative Inquiry on Yhdysvalloissa jo 1980-luvulla kehitetty vuorovaikutusmalli, jota käytetään laajasti luomaan positiivista muutosta erilaisissa organisaatioissa. AI:n perusajatuksena on kaikkien sidosryhmien yhteinen dialogi siitä, mikä juuri meidän yrityksessämme on hyvin ja mikä toimii? Miten tätä hyvää voidaan lisätä ja kehittää niin, että meistä tulee poikkeuksellisen taitavia ja innovatiivisia omalla alallamme? 

AI:n mahdollistama muutos on todistettu lukemattomia kertoja ja sen avulla on tehty merkittäviä suunnanmuutoksia ja luotu uusia liiketoimintamalleja haastavissa ympäristöissä. AI:n periaatteita käytetään muun muassa Applella, Johnson & Johnsonilla, Coca-Colalla, USAn armeijassa ja YK:ssa.  

CWH eli Conversations Worth Having

CWH eli Conversations Worth Having on menetelmä, joka rakentuu AI:n päälle, mutta sisältää myös näkökulmia positiivisen psykologian tieteestä, design thinkingistä ja vahvuuksien käytöstä. Se kutsuu meitä löytämään, unelmoimaan ja suunnittelemaan tulevaisuuttamme, jotta voimme luoda sekä saavutettavan että mahdollisimman positiivisen tulevaisuuden itsellemme ja yrityksellemme. Se on monitieteellinen malli, jonka tuo esiin parhaimman niin yksilöissä kuin yrityksissäkin. Tämän mallin avulla on rakennettu sairaaloita uudestaan, nostettu konkurssikypsiä pankkeja uuteen menestykseen, pelastettu tehtaita, luotu uutta, kestävää liiketoimintaa ja paljon muuta.

Kuva: Adobe Stock / ASDF 

Erilaisia vuorovaikutuskoulutuksia:

Positiivisen vuorovaikutuksen koulutus - koko päivä

Päivän mittaisessa koulutuksessa käymme läpi mitä vuorovaikutus on ja miten se näkyy meissä. Katsomme aihetta myös tieteen kannalta. Lisäksi perehdymme kuuntelemisen merkitykseen aidon vuorovaikutuksen kannalta. Keskitymme erityisesti positiivisen keskustelutavan rakenteeseen ja sen oppimiseen. Vuorovaikutusosaaminen on käyttäytymisen muuttamisista siihen suuntaan, joka tuottaa toivottua tulosta. Tarvitsemme tietoa, rohkeutta ja uskallusta olla vuorovaikutuksessa toistemme kanssa, niin, että lopputuloksena syntyy merkityksellisiä, innostavia ja ratkaisuihin johtavia keskusteluja. Koulutus sisältää harjoituksia ja ryhmätöitä.

Koko päivän koulutuksen hinta on 1500 euroa + ALV 24 %. Osallistujien maksimimäärä on 20. Jos osallistujia on enemmän, ota yhteyttä erillisistä tarjousta varten. 

Neljän tunnin positiivisen vuorovaikutuksen koulutus

Käymme läpi mitä vuorovaikutus on ja lyhyesti tiedettä sen takana. Lisäksi perehdymme kuuntelemisen merkitykseen aidon vuorovaikutuksen kannalta. Keskitymme erityisesti positiivisen keskustelutavan rakenteeseen ja sen oppimiseen. Huomaatte kuinka suuri merkitys keskustelun tyylillä, esitetyillä kysymyksillä ja rakentavalla otteella on esimerkiksi yksittäisen keskustelun, tiimipalaverin tai laajemman suunnittelukokouksen lopputulokseen.  Koulutus sisältää harjoituksia ja ryhmätöitä.

Neljän tunnin koulutuksen hinta on 1000 euroa + ALV 24 %. Osallistujien maksimimäärä on 20. Jos osallistujia on enemmän, ota yhteyttä erillisistä tarjousta varten.

Positiivinen keskustelukulttuuri työyhteisön voimavarana

Tässä 1,5 tunnin täsmäkoulutuksessa käymme läpi miten yllättävän pienillä ja yksinkertaisilla asioilla pystymme muuttamaan voimakkaasti keskustelujemme suuntaa työyhteisöissä, niin, että lopputuloksena syntyy rakentavia, uudistavia ja muutosvoimaisia keskusteluja. Jos teidän työpaikkanne keskustelut pyörivät usein ongelmien ympärillä, tämä koulutus sisältää suuren mahdollisuuden muuttaa ne ratkaisukeskeisiksi ja innostaviksi keskusteluiksi, jotka poikivat aitoa, eteenpäin katsovaa muutosta organisaatioon. 

PS. Tämä osuus sisältyy myös yllä oleviin koulutuksiin.

1,5 tunnin koulutuksen hinta on 500 euroa + ALV 24 %. Osallistujien maksimimäärä on 20. Jos osallistujia on enemmän, ota yhteyttä erillisistä tarjousta varten.

Kuva: Adobe Stock / Julien Eichinger

Mitä mieltä muut ovat olleet näistä koulutuksista?

- "Todella kattava materiaali ja innostava esitystapa. Pystyn varmasti hyödyntämään näitä ajatuksia niin työssä, kotona kuin yhdistyksen toiminnassakin. Kiitos!"

- "Koulutus ja kouluttaja oli hyvä Koulutus ylitti odotukseni, en voinut kuvitella että olis noin kattava Kiitos järjestäjille"

- "Laaja ja mielenkiintoinen koulutus. Kiitos"

- "Tarpeellista ja monipuolista tietoa. Kiitos kun sain olla mukana! Upea toteutus."

- "Kiitos erittäin mielenkiintoisesta koulutuksesta!"


Paikka:

Koulutus järjestetään asiakkaan tiloissa tai hänen osoittamassaan paikassa. Matkakuluja ei veloiteta pääkaupunkiseudun sisällä. Koulutus on mahdollista järjestää myös Zoom-kokousalustalla. 

Kouluttaja:

CWH- ja AI -vuorovaikutuskouluttaja, positiivisen psykologian kouluttaja ja yritysvalmentaja Viena Loire-Pohjakallio. Ota reilusti yhteyttä, kerron mielelläni koulutuksista lisää! Koulutuksia on myös mahdollista räätälöidä juuri teidän tarpeisiinne sopiviksi. E: viena@tietoisesti.fi / P: 045 1333 699

Positiivinen takuu: 

Jos ette jostain syystä ole tyytyväisiä koulutuksen antiin, en laskuta siitä mitään. Haluan tarjota vain erinomaisia koulutuksia ja siksi uskallan antaa tämän takuun.


Kuva: Adobe Stock / Мария Гисина