Talouden ja projektinhallinnan palvelut

Osaavaa ja sinua aidosti kuuntelevaa talouden ja projektinhallinnan palvelua.

Kirjanpito on usein pienemmissä yrityksissä ulkoistettu tilitoimistolle. Talouteen kuuluu kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä kirjanpito. Oikeastaan varsinainen hyöty saadaan vasta siitä, mihin kirjapito loppuu. Siinä missä kirjanpito on lakisääteinen vaatimus, talousanalyysit ja niiden avulla syntyvä syvempi ymmärrys yrityksesi talouden vahvuuksista ja kehittämiskohteista ovat yrityksesi kasvun ja menestymisen edellytys. Numerot kertovat yllättävän paljon, kun niitä osaa analysoida. Mikä onkaan eri myyntiartikkelien tai palvelualueiden lopullinen kannattavuus, kun kaikki kyseiseen toimintaan kohdistetut kulut on vähennetty? Entä eri asiakkaiden kannattavuus, jos huomioidaan niihin käytetty työaika? Ehkä työaikaa kannattaisikin suunnata eri tavalla? Entä kuluuko aikaa aivan liian paljon manuaalisiin työvaiheisiin, kun osan voisi automatisoida? Onko yrityksesi tilaus-toimitus-laskutus -ketju turhan monimutkainen tai virheille altis? Tai mahdollisesti jokin osa tuosta prosessista?

Onko jatkuvan parantamisen ideologia sinulle tuttu? Mitä se tarkoittaa ihan käytännön toimina ja kuinka saada työntekijöt innostumaan jatkuvasta parantamisesta? Mitä annettavaa Leanillä voisi ollakaan yrityksellesi? Kysymyksiä on paljon, mutta onneksi niihin löytyy myös vastauksia! Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Talous

Talousasioiden hoitamisen ei tarvitse tuntua raskaalta ja työläältä, välillä se voi olla höyhenenkevyttä ja helppoa. 

Kaipaatko tukea talouslukujen laatimisessa, tunnuslukujen laskemisessa tai niiden analyyseissä? Ehkä apua Excelin tehokkaammassa käytössä tai vain lisäkäsiä ruuhka-aikaan? Mietitkö kuinka voisit tehostaa talouden prosesseja ja mahdollisesti automatisoida osan toiminnoista?

Kaipaatko apua varastoraporteissasi tai haluat kehittää sisäisen laskennan tasoa ylipäätään? Mietit ehkä mikä raportointijärjestelmä voisi olla yrityksellisi sopiva tai miten saisit yrityksesi budjetointiprosessia tehokkaammaksi?

Ota reilusti yhteyttä ja katsotaan yhdessä kuinka voin olla avuksi!

Projektinhallinta

Jokainen projekti on ainutlaatuinen ja ainutkertainen. Se tehdään vain kerran ja siihen kohdistuu paljon odotuksia.

Ainutlaatuisuudesta huolimatta jokaisella projektilla on alku ja loppu, ja tästä syntyvä aikataulu. Projektilla tavoitellaan aina jotain suurempaa muutosta, johon liittyy toiminnallisia tavoitteita ja tulosvaateita. Projektin onnistumiseen kohdistuu riskejä, joita tulee hallita. Projektille määritellään budjetti ja nimetyt työntekijät. Lisäksi projekti vaatii määrätietoista johtamista ja paljon, todella paljon, viestintää.

Kuulostaa helpolta ja sitä se parhaimmillaan onkin. Jos sinua kuitenkin mietityttää mikä tahansa projektiin liittyvä asia, niin ota yhteyttä! 

Lean

Virtaus. Se on yksi Leanin tärkeimmistä periaatteista. Virtaustehokkuus tarkoittaa puolestaan sitä, miten nopeasti palvelu tai tuote saadaan toimitettua tilauksen jälkeen asiakkaalle. Virtaustehokkuus on eri asia kuin resurssitehokkuus. Se on oikeastaan koko ajattelun kääntämistä täysin päinvastaiseksi siitä, miten yleensä toimitaan. Ja tähän muutokseen liittyy paradoksi: yleensä asiakastyytyväisyys kasvaa ja kustannuksen laskevat.

Leaniin kuuluu toki paljon muutakin, kuten jatkuva parantaminen (ihan joka päivä), työntekijöiden arvostaminen (vika on prosessissa, ei tekijässä), prosessissa olevan hukan poistaminen (ei käytetä aikaa turhaan sähläämiseen) ja ongelmien juurisyyn etsiminen (5 x miksi?). Lean voi muuttaa koko ajattelusi ihan toisenlaiseksi, jos annat sille mahdollisuuden.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan puhelimitse.